Японська кухня знаходиться на піку популярності. Кількість закладів харчування та ресторанів збільшуються з кожним роком. Сервіс доставки їжі також не втрачає оборотів. Через збільшення замовлень з доставкою додому є висока потреба в одноразовому посуді. Але не слід забувати про специфіку японських страв, тому разові набори також мають свої особливості. Що повинно входити в такий набір одноразового посуду для японської кухні та як обрати рентабельний варіант? Відповідь на це питання — головна задача представленої статті.
Який посуд потрібен для подачі японських страв?
Автентичність страв вимагає особливого підходу до вибору столового приладдя, ємностей та аксесуарів. Головні інструменти для куштування далекосхідних блюд включають:
- Контейнер для суші та ролів. Спеціальний лоток з пластиковими перегородками для захисту ролів від змішування та пошкодження під час транспортування.
- Соусники. Маленькі ємності з міцного пластику або іншого матеріалу для сервіровки різних соусів, буцімто васабі або соя.
- Коробки з паперу для локшини або рису. Виготовлені за технологією збереження температури страви та комфорту під час їжі.
- Салатниці. Найчастіше це прозорі ємності для страв з овочів та фруктів.
- Глибокі одноразові супниці з кришкою. Ємність для місо-супів, рамену та інших видів японських гарячих страв. Така посудина має термостійке покриття та кришку для зручності доставки.
- Палички. Виготовлені з дерева та бамбуку палички є основним інструментом для їжі.
- Серветки або рушники. Важливі аксесуари, завдяки яким підвищується рівень обслуговування та комфорту клієнтів.
Для отримання більшого задоволення необхідно обирати виключно якісний одноразовий посуд без видимих дефектів. Бо в іншому випадку використання бракованого матеріалу призведе до псування продукту.
За якими принципами обирати одноразовий посуд для японської кухні
Від якості разового набору безпосередньо залежить збереження страв при їх доставці та можливість подальшого насолодження смаком. Тому слід обирати посуд за такими критеріями якості:
- Матеріал має бути стійким до вологи та жирів, що знаходяться в їжі. Це можуть бути всім відомий пластик, картон, специфічний папір або біопластик.
- Міцність та стійкість до деформації. Ємності мають бути цупкими, щоб страви були захищені від зовнішнього впливу та від товчення або виливу.
- Відповідність бренду, естетика та стриманий дизайн посуду.
- Екологічність матеріалів. Все більше закладів харчування переходять на біопосуд, який розкладається у природних умовах.
Використання якісного, екологічно чистого та дружнього до довкілля посуду принесе естетичне та смакове насолодження від прийнятої їжі. Японський мінімалізм вимагає гармонії не тільки у відношенні спецій та страв, а й у відповідності столового приладдя.
Важливість брендингу при використанні разових наборів
Імідж закладу формується завдяки використанню усіх доступних інструментів: посуд, дизайн приміщення, меблі та, насамперед, якість і гарний смак їжі. Але навіть одноразові набори столового приладдя грають роль у маркетинговій стратегії. Нанесення логотипу та використання корпоративних кольорів сприяє підвищенню впізнаваності бренду та створенню унікальної атмосфери.
Одноразовий посуд для японської кухні . — це не просто практичне рішення для організації подачі страв, але й важливий елемент формування унікального стилю закладу. Від правильного вибору контейнерів, соусників, мисок і аксесуарів залежить не лише збереження смаку та температури страв, а й створює потребу повертатися до закладу знову й знову.